Direktlänk till inlägg 26 juli 2012

Hjortronmuffins!

Av enkakaiugnen - 26 juli 2012 20:31

 

Igår när jag kom hem ville jag baka något av hjortronen som den fine sambon plockat på sig runt om i skogen. Resultatet blev de här muffinsarna och jag tycker faktiskt att de blev riktigt goda! Hjortronsmaken blev tydlig vilket var det viktigaste. Kan tänka mig att de är väldigt goda som efterrätt om man värmer dem lite och serverar dem med vaniljglass. Skogen i en efterrätt!

 

Hjortronmuffins 12 st

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

lite salt

2 ekologiska ägg

2, 25 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

½ dl mjölk

½ dl vaniljkesella


3 dl hjortron

3 msk strösocker

pärlsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Värm hjortronen i en kastrull och mosa dem lite. 

2. Rör ner sockret lite i taget. Smaka av eftersom så du får den sötma du vill ha. Det ska inte vara surt, men gärna lite syrligt.

3. Blanda mjöl, bakpulver och salt ordentligt i en bunke.

4. Smält smöret och rör därefter ner mjölk och kesella i smöret.

5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa därefter när smörblandningen i äggsmeten.

6. Rör ner mjölblandningen med en slev, rör tills det blir slätt.

7. Rör ner hjortronen i muffinssmeten och blanda väl så det fördelar sig jämt.

8. Ställ formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

8. Strö lite pärlsocker över varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Känn efter med en sticka att de är klara.

Garnera eventuellt med några hjortron på toppen.

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards