Direktlänk till inlägg 3 juli 2013

Chokladmakroner!

Av enkakaiugnen - 3 juli 2013 12:45

 

Här är mitt första recept på makroner, eller macarons eller vad man nu ska kalla dem. Och det är egentligen fel att säga att det är mitt recept för det är faktiskt min kusin Sandra och hennes kompis Tove som gjort dem och fotat. Jag har bara fått äran att blogga om dem och smaka såklart. Riktigt goda, med bra frasighet och god chokladsmak. Jag har faktiskt varit lite tveksam till makroner tidigare men nu är den tveksamheten borta, dom här var toppen! Här är receptet, direkt från Leila. Sandra har förresten en egen blogg, eftersom hon målar en hel del. Här hittar ni den, kika in där!


Mandelkakor 25 kakor

3-4 ekologiska äggvitor
½ dl strösocker
125 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
2 tsk kakao
 
Smörkräm
100 g mjukt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekologisk äggula
2 msk hallonsylt
Några droppar valfri karamellfärg
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
  1. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
  2. Blanda försiktigt ner mandel, florsocker och kakao.
  3. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
  5. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
  6. Dra bort kakorna från pappret direkt och låt kallna.

Smörkräm

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Vispa ner äggula och hallonsylt.
  3. Färga eventuellt med karamellfärg.
  4. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 macarons. Lägg resten över som lock.

Klart! Bjud någon du tycker om på dom!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards