Direktlänk till inlägg 17 juli 2013
Här är en citronkaka som mamma gjort. Det är ju tur när man har fullt upp själv att de runt omkring en också gillar att baka och dessutom är bra på det. Mamma bakade och Sandra fotade och det visade sig vara en bra kombo. Riktigt god kaka med ganska tydlig citronsmak men väldigt saftig. Här är receptet! Borde väl tillägga också att vi var runt 2 timmar sena till fikat, så jag hade tur som fick en bit i alla fall. Citronkaka, kaffe och bok är inte fel det heller. Har äntlingen börjat gilla att läsa igen. Det tog stopp när jag hade pluggat klart, då var det liksom färdigläst. Men nu börjar det bli roligt igen. Har nyss läst en bok som heter "Rosengädda nästa" av Emma Hamberg, en riktigt bra feel good bok!
Mammas citronkaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Skal & saft av en halv citron
Glasyr:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Strimlat citronskal
Citronmeliss
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och häll i mjölken.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda äggvisp, mjölblandning och smörmjölk i en skål och rör ner saft och skal från citronen.
5. Häll smeten i en smord och bröad form (2-litersform) och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Glasyren:
Blanda florsocker och vatten till en trögflytande massa. Glasera kakan när den svalnat. Strö över rivet citronskal och garnera med citronmeliss.
Klart!
Kaka!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|