Direktlänk till inlägg 23 juli 2013

Rabarbercobbler!

Av enkakaiugnen - 23 juli 2013 16:52

   

Ännu ett av Leilas recept, denna gång en cobbler, alltså en sockerkakspaj. Har ett väldigt baksug idag, tyvärr är jag inte i mitt eget kök och då blir man ju lite begränsad och saknar sina grejer. Det positiva är att man får baka upp någon annans ingredienser och att man kan fota i fin miljö. I alla fall en finare miljö än en balkong inne i stan. Det har väl i och för sig gått ganska bra det med under åren vi bott där, men det är ju lite roligare att fota med buskar och blommor och utemöbler som inte knölats in på en balkong och som man sparkar in tår och smalben i så fort man ska sitta mer än en där. Hur som helst så blev de här pajen supergod, gillar verkligen rabarber och eftersom jag tycker att det bästa på en paj är just skalet så passar ju cobblarna mig perfekt. Lättbakat också. Här är receptet, omgjort på mitt sätt.


Rabarbercobbler

5 rabarberstänger
50 g smör
1 dl socker

100 g smör
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
½ dl strösocker
¾ dl mellangrädde
1 dl havregryn
50 g mandelspån
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Skala och skiva rabarbern och stek dem sen i smöret tillsammans med sockret tills de blir mjuka.
2. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och strösocker.
3. Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner havregryn.
4. Lägg rabarberna i en ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm) och lägg ut degen jämt över rabarbern.
5. Strö över mandelspån och grädda till gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Servera med glass, grädde eller vaniljsås. Och kaffe naturligtvis!
 
Var för övrigt i Fridas nya hus igen igår. Vi drack kaffe och åt hjortronkaka i hennes trädgård, man känner sig som tillbakakastad några decenium i tiden, underbart. Hela stället bara andas kaffe i bersån med det vita gamla huset, äppelträd och buskar i mängder, logar och lekstugor om vartannat. Helt fantastiskt fint, det är som gjort för att bakfota i den trädgården vilket jag gjorde henne uppmärksam på igår. "Ja , kom hit och fota du" sa hon. Vem vet, det kanske man gör.
   
 
 
Annelie

Annelie

26 juli 2013 00:12

Det verkar tillverkas mycket gott i vårt kök under vår semesterresa, hoppas det finns rester kvar då vi kommer hem. Ha,ha

http://URL

enkakaiugnen

28 juli 2013 23:47

Jajamän, ligger en påse till er i frysen!

 
Bland bakverk och kastruller

Bland bakverk och kastruller

28 juli 2013 21:49

Rabarberpaj i alla former är så gott!!
Kram

http://www.peachloveinfood.blogspot.com

enkakaiugnen

28 juli 2013 23:45

Håller med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards