Direktlänk till inlägg 7 maj 2014
Nu blev ju inte den här bilden särskilt vacker men jag var tvungen att lägga upp den ändå för kakan var sjukt god! Det är mammas chokladkaka med lite smak av apelsin och med kokostosca på toppen. Saftig och väldigt god chokladsmak. Inte så svårbakad heller och fin eftersom den blev så hög, enligt uppgift på grund av en för liten form. Så vill man ha den lite högre så tar man bara en mindre kakform. Bake away!
Mammas chokladkaka med kokostoscaglasyr
150 g mörk choklad
200 g smör
2 ½ dl strösocker
4 ägg
saft och skal av 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Kokosglasyr:
150 g kokosflingor
1 ½ dl strösocker
3/4 dl sirap
1 dl vispgrädde
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Smält chokladen i ett vattenbad.
2. Rör smör och socker poröst och tillsätt sen äggen, ett i taget.
3. Blanda ner den smälta chokladen, apelsinskal och saft i den första blandningen.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det med.
5. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant ca. 26 cm i diameter.
6. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 30 minuter.
Glasyr:
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Sjud på svag värme i ca. 5 minuter, under omrörning.
7. Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren.
8. Grädda 10 minuter tills kokosglasyren får en fin ljusbrun yta.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | ||||
|