Direktlänk till inlägg 22 juni 2014

Syltbullar med jordgubbar!

Av enkakaiugnen - 22 juni 2014 09:00

   

Det här receptet fångade mig direkt. Kardemummabullar fyllda med jordgubbar, det blir ju knappast somrigare. Ett smart tips i receptet var att frysa sylten i iskubsformar innan baket så blev det lättare att baka in dem. Kan bara hålla med. Enligt receptet skulle degen inte jäsa 2 gånger (som den brukar) utan bara en gång, men jag tyckte det var lite väl wild and crazy så den fick jäsa 2 gånger i alla fall. Gick fint det med. Receptet kommer från tidningen Hembakat.

 

Syltbullar med jordgubbssylt Ca. 40 st

50 g jäst

7 dl ljummen mjölk

150 g smör

2 ägg

1 ½ krm salt

1 ½ dl strösocker

1 tsk mald kardemumma

16-17 dl vetemjöl


Fyllning:

Ca. 2 dl jordgubbssylt (eller annan sylt man gillar)


Gör så här:

1. Lägg sylten i en iskubsform och frys in den en stund så sylten stelnar.

2. Smula ner jästen i en bunke och häll på lite av mjölken. Rör ut jästen.

3. Häll i resten av mjölken och övriga ingredienser, förutom mjölet.

4. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.

5. Jäs under bakduk i ca. 30 minuter.

6. Dela degen i två delar och sedan i 40 mindre degbitar. Runddriv bullarna så de blir slät (kläm dem med handflatan mot bänken och rulla dem i handen, mot bänken).

7. Platta ut varje bulle och lägg en frusen syltbit på den. Klä in sylten i bullen och lägg den med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

8. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

9. Grädda bullarna i 7-8 minuter så de får lite färg.

10. Pensla bullarna med smält smör och strö över strösocker. Klart!

 

 

 

Här är ett annat recept på jordgubbsbullar med vanilj.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 3 dec 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Av enkakaiugnen - Tisdag 21 nov 20:23

     I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recep...

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52

            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00

        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45

    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se