Direktlänk till inlägg 11 augusti 2014
Enkla och goda frallor som jäser i kylen över dagen eller natten beroende på när man gör dem. Sen rullar man ihop dom, gräddar och äter upp dom. Hepp hepp.
Rågsiktsfrallor 16 st
25 g jäst
6 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk solrosolja
2 tsk salt
10 dl rågsikt
3 dl fint rågmjöl
2 dl grovt rågmjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör ut jästen i det.
2. Häll på resten av vattnet, salt och olja.
3. Rör ner resten av ingredienserna, sist mjölet, lite i taget.
4. Blanda ordentligt och plasta sedan in bunken och ställ i kylen över natten (eller under dagen).
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 16-20 delar. Forma delarna till bullar och lägg på plåtarna.
7. Grädda mitt i ugnen i 15 min.
Låt bullarna svalna på galler utan bakduk över.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 |
5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
30 | 31 |
|||
|