Direktlänk till inlägg 11 september 2014
Även om det förra knäcket inte riktigt blev som det var tänkt så åts det upp rätt fort och var ändå ganska gott. Jag fick lite blodad tand och ville testa igen så denna gång provade jag Leilas grahamsknäcke. Det blev mycket bättre denna gång, antagligen för att jag kavlade för allt jag var värd tills det var jättetunt. Då blev det mycket knäckigare också. Jag kryddade med brödkryddor istället för anis och kummin som det var i originalreceptet. Lättbakat var det, 3-4 minuter i ugnen och en omgång jäsning. Knäckebröd är definitivt underskattat!
Grahamsknäcke Ca 10 stora kakor
5 dl mjölk
1/2 msk honung
1/2 msk ljus sirap
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
10 g färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl
Gör så här:
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|