Direktlänk till inlägg 26 september 2014
Här är ett tips på vad man kan göra av eventuella lingon som man kan hitta den här årstiden. Lingon har ju den fina effekten att den minskar sötman lite i bakverken, så den passar ju särskilt dem som inte riktigt gillar sötsaker. Fast den passar lika bra för oss sockertörstande och då kan man dessutom söta till den lite mer ordentlig och servera den med vispad grädde och chokladsås. Bake away!
Lingonrutor Ca 20 st
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
150 g mjukt smör
1 ägg
2 dl söt lingonsylt
Strössel:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda mjöl, socker och bakpulver.
2. Blanda ner smöret och sedan ägget och blanda/knåda ihop degen (den ska vara smulig)
3. Tryck ut smeten i en långpanna (20*30cm) med bakplåtspapper.
4. Bred över lingonsylten.
5. Smält smöret till strösslet.
6. Blanda de torra ingredienserna med varandra och blanda i smöret.
7. Strö strösslet över lingonsylten.
8. Grädda i 200 grader i 20 min (längre temp och kortare tid i varmluftsugn)
9. Låt kakan svalna innan du skär den i fyrkanter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 |
30 | ||||||||
|