Direktlänk till inlägg 24 augusti 2016

Hallon- och blåbärskaka!

Av enkakaiugnen - 24 augusti 2016 22:29

   

Den här kakan blir bara mer och mer av en favorit! Den går ju att variera så mycket och den blir alltid saftig och god. Gjorde den för ett tag sen med röda vinbär i och det blev toppen. Och så favoriten och originalet med choklad då, som finns här. Men även denna variant med hallon och blåbär i blev riktigt god. Går väldigt fort att göra också, en rör ihop-kaka liksom. Här är receptet.


Hallon- och blåbärskaka 1 st

3 dl socker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

150 g smält smör

2 ägg

1,5 dl kokande vatten

Ca. 1,5 dl hallon och blåbär blandat

Färska bär att garnera mer


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.  

2. Smält smöret och koka vattnet.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4. Blanda ner det smälta smöret i smeten.

5. Rör ner äggen, ett i taget.

6. Rör ner vattnet och rör till en jämn smet.

7. Rör ner bären i smeten.

8. Smöra och bröa en sockerkaksform och fyll den med smeten.

9. Grädda i ca. 35 minuter. Känn med en provsticka att den är klar. Den ska inte vara kletig.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 3 dec 15:35

  Ursäkta en hemsk bild, men det var den enda jag hann få till innan kakan skulle serveras. Bli inte lurad, den blev såå mycket godare än den ser ut! Var så sugen på en chokladkaka och har snöat in lite grann på rom just nu så det fick bli en rom-...

Av enkakaiugnen - Tisdag 21 nov 20:23

     I helgen var mormor, morfar, mamma och pappa här och fikade med oss och det var så mysigt. Det var ju första dagen med snö det här året och då börjar ju julen smyga sig på lite. Det kräver ju en saffranskaka och denna gång blev det Leilas recep...

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52

            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00

        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45

    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se