Direktlänk till inlägg 20 september 2016

Äppelpaj - cobbler!

Av enkakaiugnen - 20 september 2016 22:20

    

Här kommer en till Cobbler, en mix mellan smulpaj och sockerkaka, med äpple denna gång. Fyllningen innehåller både äpplen och äppelmos, det blir saftigaast då tycker jag. Det är ju verkligen äppeltider och jag torkar massor av äppelringar nu, tycker det är så gott! Men åter till pajen, här är receptet!

Äppelpaj - cobbler

100 g smör

2,25 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt, ca 0.5 krm

0,5 dl strösocker 

1 dl vispgrädde

0,5 dl kokosflingor

0,5 dl havregryn

 

Fyllning:

5 stora trädgårdsäpplen
1 dl äppelmos
Kanel och socker efter smak
Smör att steka i.


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.
1. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och strösocker.
2. Tillsätt lite vispgrädde i taget och rör ner kokosflingor och havregryn.

3. Gör fyllningen:
Skala, kärna ur och skiva äpplena.
Stek dem mjuka i smöret och krydda med socker och kanel.
Rör ner äppelmoset och smaka av. Sockra mer om det behövs.

4. Bred ut fyllningen i en pajform.
5. Fördela smeten över äpplena. Det enklaste sättet är att trycka/platta ut mindre bitar i handen och sedan lägga i formen tills det blir ett lock.

6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills den fått lite färg.

Servera med grädde och vaniljsås. Eller glass!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Onsdag 19 april 12:56


       Den rubriken vinner nog längdmässigt hittills på bloggen. Passionsfruktens fel. Bakade de här godingarna i lördags innan vi skulle på påskmiddag hos mamma och pappa. Det är Leilas grundrecept på kladdkakemuffins men i ärlighetens namn s...

Av enkakaiugnen - Onsdag 5 april 21:29


    Fick till en stunds bakande idag och testade en ny kaka. Jag bakar mest mina favoriter nu, men här är en ny typ av småkaka. Tycker den passar bra till påsk, för den gula färgen och för att citron och lemon curd känns lite vårigt på något vis....

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:18


Mer bullar! Det tar visserligen tid men är så värt det. Heja hemmabullar!          Kanelbullar ca 30 st150 -175 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst    5 dl mjölk2 tsk kardemumma 13-15 dl vetemjöl Ca. 75 g mjukt smör Kanel Ströso...

Av enkakaiugnen - Lördag 11 feb 13:04


Bland det bästa med vintern - semlor! Nu finns det ju en hel nöjespark av variationer men jag har inte testat någon annan än originalet hittills. Är väldigt sugen på prinsessemlan, den med marsipan runt. Det kan ju inte bli fel! Men tills jag ids ...

Av enkakaiugnen - Söndag 5 feb 12:08


    Hittade ett recept på riktigt goda mjölfria frallor hos Baka Sockerfritt. Fördelen med den här typen av bröd är att de går så fort att baka. Det blev väldigt gott för att vara utan vanligt mjöl men jag saknade lite kryddor. Nästa gång ska jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se