Direktlänk till inlägg 21 september 2016

Goda frökex!

Av enkakaiugnen - 21 september 2016 23:02

 

Det här är nog det snabbaste man kan baka överhuvudtaget. Inget hackande, bara hälla allt i en bunke, bre ut på en plåt och grädda. Sen blir de som goda att man kan äta dem som chips. Men jag brukar göra större bitar av mina och äta som macka. Skönt som variation till vanligt hårdbröd. Receptet kommer ursprungligen från Risenta men jag har som vanligt gjort om det lite.


Fröknäcke

½ dl majsmjöl  

1 dl bovetemjöl

½ dl havremjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Ev. 1 tsk brödkryddor

Ev. flingsalt


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt olja och kokande vatten och rör ihop till en smet.

3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i ca. 40 minuter tills knäcket fått fin färg.


Ursäkta bildkvaliten än en gång, mobilen går varm nu pga batteribrist i andra kameran.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Måndag 6 nov 20:52


            Det här är en favorit sen jag var liten! Mamma har nog gjort den varje höst, det säger något om vad himla god den är. Safitg på något vis, inte torr som paj kan bli ibland. Det är liksom en knäckig konsistens på pajdegen. Den är lätt at...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 20:00


        Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå älskar brö...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 okt 19:45


    Jag har alltid gillat lingon i det jag bakar, det är nånting med det där syrliga och smakrika, långt från sötslisket som lockar. Det ironiska i det hela är ju att man då måste ha i en hel del socker för att kompensera för syran så det blir ju...

Av enkakaiugnen - Onsdag 25 okt 20:44


       Försökte mig på nya små chokladkakor idag med svarta bönor i. Riktigt goda för att vara utan socker och mjöl. God chokladsmak också tack vare lite chiliinslag. Jag minskade mängden agavesirap men har angett den ursprungliga mängden i recep...

Av enkakaiugnen - Tisdag 24 okt 21:48


Här är en gammal goding och favorit, men med fel sylt om man läser rubriken. Nu har jag gjort en höstigare variant med äppelmos och äppelskivor på, det blev också riktigt god, som en pajkaka ungefär. Perfekt med vaniljsås till. Här är receptet, so...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se