Direktlänk till inlägg 21 september 2016
Det här är nog det snabbaste man kan baka överhuvudtaget. Inget hackande, bara hälla allt i en bunke, bre ut på en plåt och grädda. Sen blir de som goda att man kan äta dem som chips. Men jag brukar göra större bitar av mina och äta som macka. Skönt som variation till vanligt hårdbröd. Receptet kommer ursprungligen från Risenta men jag har som vanligt gjort om det lite.
Fröknäcke
½ dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
½ dl havremjöl
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Ev. 1 tsk brödkryddor
Ev. flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt olja och kokande vatten och rör ihop till en smet.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i ca. 40 minuter tills knäcket fått fin färg.
Ursäkta bildkvaliten än en gång, mobilen går varm nu pga batteribrist i andra kameran.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|