Direktlänk till inlägg 12 mars 2011

Paj! Med lingon och fetaost!

Av enkakaiugnen - 12 mars 2011 21:46

 

Men inte samtidigt såklart...fast det kanske man borde prova?

Vi åt paj till middag idag med bacon, broccoli,   fetaost, tomat och paprika.    

Så då tog jag lite av matpajsdegen och gjorde en lingonpaj till efterrätt.

Jag fyllde pajen med lingon blandade med farinsocker och potatismjöl och lingonsylt. På slutet toppade jag med små mandelbiskvier, vilket blev jättebra eftersom själva pajen blev lite för sur. Så jag har lagt till lite mer socker till receptet nedan.

Jag gjorde pajen i portionsform, då vet man hur stor bit man får ;)

Men det funkar ju som storform också!

2 portionspajer:

45 g smör

1 msk vatten

½ dl grahamsmjöl

½ dl vetemjöl

Häll mjölet i en bunke och nyp ihop det kylskåpskalla smöret med mjölet.

(Eller kör i matberedare, det gjorde jag. Kör inte på för hög fart i så fall, för då flyger degen ur. Det gjorde jag)

Tryck ut degen i formarna och nagga med en gaffel. Ställ formarna i kylen ca. 15 minuter.

Under tiden kan man blanda ihop fyllningen:

1 dl lingon

2 msk farinsocker

½ msk potatismjöl (om bären är frysta)

½ dl lingonsylt

Blanda ihop allt och smaka av. Tillsätt ev. vanligt strösocker.


Fyll formarna och grädda på 200 grader i ca. 15 minuter.

Krossa små mandelbiskiver och strö över pajerna när dom tas ut ur ugnen. Servera med vaniljglass.

Har man inga biskvier kan man ringla kolasås över pajerna, det är supergott! Och har man inte det så får man inte äta pajen.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards