Direktlänk till inlägg 12 mars 2011
Men inte samtidigt såklart...fast det kanske man borde prova?
Vi åt paj till middag idag med bacon, broccoli, fetaost, tomat och paprika.
Så då tog jag lite av matpajsdegen och gjorde en lingonpaj till efterrätt.
Jag fyllde pajen med lingon blandade med farinsocker och potatismjöl och lingonsylt. På slutet toppade jag med små mandelbiskvier, vilket blev jättebra eftersom själva pajen blev lite för sur. Så jag har lagt till lite mer socker till receptet nedan.
Jag gjorde pajen i portionsform, då vet man hur stor bit man får ;)
Men det funkar ju som storform också!
2 portionspajer:
45 g smör
1 msk vatten
½ dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl
Häll mjölet i en bunke och nyp ihop det kylskåpskalla smöret med mjölet.
(Eller kör i matberedare, det gjorde jag. Kör inte på för hög fart i så fall, för då flyger degen ur. Det gjorde jag)
Tryck ut degen i formarna och nagga med en gaffel. Ställ formarna i kylen ca. 15 minuter.
Under tiden kan man blanda ihop fyllningen:
1 dl lingon
2 msk farinsocker
½ msk potatismjöl (om bären är frysta)
½ dl lingonsylt
Blanda ihop allt och smaka av. Tillsätt ev. vanligt strösocker.
Fyll formarna och grädda på 200 grader i ca. 15 minuter.
Krossa små mandelbiskiver och strö över pajerna när dom tas ut ur ugnen. Servera med vaniljglass.
Har man inga biskvier kan man ringla kolasås över pajerna, det är supergott! Och har man inte det så får man inte äta pajen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 | 19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|