Direktlänk till inlägg 7 maj 2011
Sista brödet från bakkvällen kommer här... Det är en rågsiktslimpa från Söta saker och den blev riktigt god. Jag hade i lite brödkrydda för att få mer smak. Konsistensen blev kanon, vilket i detta fall betyder osmulig.
Rågsiktslimpor 2 st
50 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk sirap
8 dl rågsikt
4 dl vetemjöl
0,5 msk brödkryddor
Ägg till pensling
Solrosfrön
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till fingervarmt och lös jästen med lite av det.
3. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap och brödkryddor.
4. Tillsätt mjölet och rågsikten lite i taget.
5. Arbeta ihop till en deg och knåda ordentligt.
6. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
7. Baka ut till 2 limpor. Jag gjorde en i brödform och en utan.
8. Låt jäsa på plåt eller i bakform under bakduk i ytterligare 30 min.
9. Pensla med ägg och strö över solrosfrön (eller strunta i det och grädda direkt)
10. Grädda i 225 grader i 25 minuter.
Afternoon tea-buffé...eller frukostbuffé? Eller nån annan sorts buffé med en massa mackor... Nattmacka-vid-ett-tiden-buffé? Finns ingen bättre buffé än den...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|