Direktlänk till inlägg 3 april 2012

Hallon- och kokosrutor!

Av enkakaiugnen - 3 april 2012 18:25

      

Ugnen har gått varm här några dagar och alldeles nyss plockade jag ut en påskkaketårta som vi ska äta till efterrätt imorgon på jobbet. I övrigt har det bakats tårta, kladdkakecookies och så de här hallonrutorna. En ganska spännande smakkombination är det i dem; hallon, kokos och muskot. Recept är hämtat från tidningen Hembakat. Jag tyclte de blev helt okej, men lite väl söta för min smak. Med lite mer hallon och lite mindre muskot tror jag de blir perfekta! Om du bakar dem, så kom ihåg att skära upp och servera/frysa dem så fort de svalnat. Det gjorde inte jag, jag lämnade dem i formen och plastade den, men då uppstod någon form av kemisk reaktion och det översta lagret smälte lite här och där. Inte vidare snyggt men lika gott för det. Men vill man lyckas bättre än mig är det en bra idé att skära upp dem direkt.


Hallon- och kokosrutor Ca. 12 st

3,5 dl vetemjöl

3 msk mald mandel

1, 25 dl strösocker

250 g kallt, tärnat smör


Fyllning:

½ tsk riven muskot

½ tsk bakpulver

1 dl vetemjöl

4 ägg

1 tsk vaniljsocker

3,75 dl strösocker

1 msk citronsaft

300 g hallon (färska eller tinade)

2,5 dl kokos


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader och smörj och mjöla en form, ca. 20 x 30 cm.

1. Sikta mjölet i en stor skål och blanda ner socker och mandelmjöl.

2. Nyp in smöret med fingertopparna tills det blir en smulig deg.

3. Tryck ut degen i formen och grädda kakbottnen i 20-25 minuter. Sänk därefter ugnstemperaturen till 150 grader.

4. Sikta ihop muskot, bakpulver och mjöl.

5. Vispa ägg och socker pösigt i en annan skål och vänd sedan ner mjölblandningen. Blanda i citronsaft, hallon och kokos.

6. Ta ut kakbottnen ur ugnen och häll fyllningen ovanpå bottnen.

7. Grädda i ca. 60 minuter, den ska bli gyllene. Blir den mörk för fort så täck med aluminiumfolie.

Låt kakan kallna, men skär den sedan i rutor och servera eller frys in.

Klart!

   

 
 
Katarina

Katarina

4 april 2012 02:46

Ser gott ut och fina är de också! Tack för tipsen!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

4 april 2012 18:36

Tack snälla! Lite florsocker kan göra underverk ibland ;)

 
Ingen bild

Annelie

5 april 2012 22:26

Dessa ser helt fantastiska ut, hoppas få smaka ihelgen........

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards