Direktlänk till inlägg 3 juni 2012

Rabarbermuffins med vaniljkräm!

Av enkakaiugnen - 3 juni 2012 13:05

      

Här är en spin off på ett recept ur Leilas "Hello Cupcake!". Originalet heter Jane's apple pie cupcakes och de såg så sjukt goda ut på bilden. Men jag hade fått en massa rabarber av min kollega som jag ville baka med, så därför fyllde jag dem med rabarber istället. Det gick hur bra som helst, de blev väldigt somriga och goda! Så här gjorde jag.


Rabarbermuffins med vaniljkräm 12 st

2 ekologiska ägg

1 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

75 g smör

3/4 dl mjölk

2 ½ dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver  

lite salt

½ tsk kardemumma


Vaniljfyllning

100 g philadelphiaost

½ msk florsocker

½ msk vispgrädde

1-2 tsk vaniljsocker


Rabarberfyllning

6 stjälkar rabarber

25 g smör

2 msk socker (smaka av så det inte blir för surt, tillsätt i så fall mer socker...logiskt)

1 tsk malen kanel


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör vaniljfyllningen:

Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av och tillsätt ev. mer vaniljsocker.


Gör rabarberfyllning:

1. Skala och skiva rabarberna. Stek dem varma i smöret och smaksätt med kanel och socker. Smaka av så det är lagom sött.


Gör muffinsarna:

1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma noga. Ställ åt sidan.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt och vitt.

3. Smält smöret och rör ner mjölken, rör ner i äggsmeten.

4. Tillsätt även mjölblandningen och rör ner den försiktigt.

5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till 2/3.

6. Lägg ner en klick rabarberfyllning i varje form och blanda ner i smeten.

7. Fyll en spritspåse med vaniljfyllning, tryck ner spritsen en bit i muffinsen och tryck i lite vaniljfyllning.

8. Grädda i mitten av ugnen i ca. 20-25 minuter. Låt svalna.

Klart! Perfekt skogsfika i sommarsolen! Eller bryggfika på kvällskvisten.

 

 

    

 
 
Katarina

Katarina

3 juni 2012 14:51

Ser väldigt goda ut!

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
KarinW

KarinW

8 juni 2012 22:02

De där verkar supergoda, med dubbel fyllning liksom! Kul att du gillade banankakan.
Ha en trevlig helg och hoppas vi får sooooool!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

10 juni 2012 14:00

Tack! Ja, det är ju lite pilligt och omständligt med flera fyllningar men det brukar ju vara värt det :) Banankakan var toppen, gott med mycket chokladsmak!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards