Direktlänk till inlägg 20 juli 2012

Nyttigare rabarber- och bananpaj!

Av enkakaiugnen - 20 juli 2012 00:56





n          

Jag blev tipsad av min kollega om att rabarber och banan var en god pajkombination så igår testade jag det. Semester innebär ju en hel del godsaker men nu kände jag att det varit lite för mycket sånt ett tag. Det är ju däremot ingen anledning att vara utan, i alla fall inte i min värld. Så då kom jag att tänka på banan- och rabarberkombon. Fördelen med banan i bakverk är ju att de sötar en hel del och i och med det kan man ju dra ner på sockret och göra hela pajen lite nyttigare. Jag drog ner både på smör och socker i smuldegen också och resultatet blev en fräsch och somrig paj men tydlig smak av både rabarber och banan. Den gör sig bäst med lite vaniljsås till, men har du inte det eller vill vara lite nyttigare så funkar den väldigt bra som den är också. Jo, den är lättbakad också.


Rabarber- och bananpaj! Ca. 4 portioner

Smuldeg:

50 g smör

2 dl fiberhavregryn

1 msk råsocker

½ dl vetemjöl

Fyllning:

250 g rabarber

2 bananer

1 msk råsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Skölj, skala och dela rabarbern i små bitar.

2. Skala och skär även bananen i bitar.

3. Blanda banan, rabarber och 1 msk råsocker i en bunke.

4. Smörj en liten ugnsform (ca. 15x15 cm) och lägg blandningen där i. Ställ in i ugnen i ca. 5 minuer.

5. Nyp ihop smuldegen och ta ut formen ur ugnen.

6. Fördela smuldegen över frukten och grädda i ca. 25 minuter mitt i ugnen.

Som sagt, godast med vaniljsås eller glass!

    

 
 
Katarina

Katarina

20 juli 2012 03:28

Låter gott! Jag har inte testat banan och rabarber ihop, men passar säkert mycket bra!

http://hovkonditorn.blogspot.com

 
Marja - Baka Sockerfritt

Marja - Baka Sockerfritt

21 juli 2012 12:48

Banan är så gott i bakverk. Har länge funderat på just bananpaj, typ bannofee... Dags snart!

http://bakasockerfritt.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards