Direktlänk till inlägg 13 februari 2013

Mazarinkaka med hallonglasyr!

Av enkakaiugnen - 13 februari 2013 21:00

 


Här kommer ett baktips inför alla hjärtans dag! Hade jag haft lite mer tid så hade jag bakat en sån här tills imorn, för den blev riktigt god! Jag älskar mazariner och jag tyckte att den här blev så fin med hallonglasyren. Det är en variant på mazarinkaka med både sylt och florsocker i glasyren. Hoppas ni alla får en fin dag!

 

Mazarinkaka med hallonglasyr

1 st ägg
6 droppar bittermandelolja
1.5 dl mjölk
3 dl strösocker  
25 st malda sötmandlar
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
175 g smält smör
smör och ströbröd till formen
Glasyren:
1 dl florsocker
1 tsk vatten

½ dl hallonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Vispa ägget med bittermandeloljan och mjölken.

2. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker.

3. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölblandningen.

4. Rör i det smälta avsvalnade smöret.

5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 50 minuter till 1 timme.

6. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan.

Dekorera kakan med strössel eller bärom du vill, men annars är den fin som den är också.

   

 
 
Katarina

Katarina

26 oktober 2012 11:17

Mazariner är något jag alltid tyckt om! När jag bakar i portionsformar tar jag en klick hallonsylt i botten på mazarinerna, så gott!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

27 oktober 2012 11:32

Det låter väldigt gott! Ska gå in och kolla dina mazarinrecept!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 09:31

     Namnet avslöjar den här kakan, den är precis som kärleksmums, men utan choklad och med blåbärsfyllning och blåbärstopping istället. Receptet kommer från "Nu bakar vi" men jag dubblerade mängden blåbär i glasyren för att få en lite syrligar...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>
Matbloggstoppen

Skapa flashcards