Direktlänk till inlägg 1 april 2013
Jag har verkligen snöat in på chokladkakan från förra inlägget. Jag gör den med alla möjliga glasyrer och pynt jag kommer på. I helgen gjorde jag den som efterrätt på påskaftonen, och provade med en blåbärsglasyr. Den blev väldigt uppskattad, så det var kul. Jag gillar ju verkligen blåbär och choklad tillsammans och har ju provat det konceptet några gånger förut. Här ser ni några exempel:
Men nu var det ju egentligen inte det jag ville säga, utan jag ville dela med mig av blåbärsglasyren jag gjorde i helgen. Jag har tyvärr ingen bild men det får gå ändå denna gång. Jag gjorde en sats och täckte chokladkakan med den och det blev riktigt gott och saftigt. Receptet på kakan hittar ni här och blåbärsglasyren gör man så här:
Blåbärsglasyr: Till en kaka.
100 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
2 dl tinade och "avrunna" blåbär
1 tsk pressad citron
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Vispa ihop allt utom blåbären med en elvisp.
2. Tillsätt sist blåbären och vispa tills smeten fått en lila färg och blåbären är ordentligt mosade. Bred glasyren över kakan och servera. Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|