Direktlänk till inlägg 14 juni 2014
Nu är det alldeles för tomt i frysen, på alla sätt. Har varken mjukt bröd, bullar eller småkakor men desto större anledning att baka! Trots att jag bakat ganska länge nu så har jag inte riktigt kommit vidare i just brödbakandet. Jag älskar verkligen nybakat bröd! Smör, ost och kaffe på det så är man ju lycklig för resten av dagen sedan. Lukten, smaken och konsistensen brukar göra det svårt att sluta äta. Så jag bakar gärna matbröd, men har faktiskt aldrig provat att baka surdeg men nu när det blir sommar och allt så tänker jag att det ska få bli nästa projekt! Jag kollade runt lite efter hur man ska sätta igång, det ska ju liksom bli rätt från början. Hittade en sida som heter surdeg.com och där fanns både olika recept med surdeg och lite tips om hur man börjar. Jag gillar när man får lite information om brödet/bakverket innan man testar så man vet ungefär vad det blir av det hela och så var det på denna sida. Ett litet omdöme om varje bröd, det gillas. Vågade till och med sätta en deg ikväll, så jag får baka ut den imorn. Utmaningen blir att försöka få den att leva vidare med tanke på hur jag dödar mina växter. Är lite tveksam till min egen förmåga att hantera levande degar. Men kul ska det bli!
Hann också med lite annat matbrödsbak, bland annat de här små godingarna. Recept kommer inom kort...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|