Direktlänk till inlägg 14 juni 2014

Surdegsbak på g...

Av enkakaiugnen - 14 juni 2014 20:45

      

Nu är det alldeles för tomt i frysen, på alla sätt. Har varken mjukt bröd, bullar eller småkakor men desto större anledning att baka! Trots att jag bakat ganska länge nu så har jag inte riktigt kommit vidare i just brödbakandet. Jag älskar verkligen nybakat bröd! Smör, ost och kaffe på det så är man ju lycklig för resten av dagen sedan. Lukten, smaken och konsistensen brukar göra det svårt att sluta äta. Så jag bakar gärna matbröd, men har faktiskt aldrig provat att baka surdeg men nu när det blir sommar och allt så tänker jag att det ska få bli nästa projekt! Jag kollade runt lite efter hur man ska sätta igång, det ska ju liksom bli rätt från början. Hittade en sida som heter surdeg.com och där fanns både olika recept med surdeg och lite tips om hur man börjar. Jag gillar när man får lite information om brödet/bakverket innan man testar så man vet ungefär vad det blir av det hela och så var det på denna sida. Ett litet omdöme om varje bröd, det gillas. Vågade till och med sätta en deg ikväll, så jag får baka ut den imorn. Utmaningen blir att försöka få den att leva vidare med tanke på hur jag dödar mina växter. Är lite tveksam till min egen förmåga att hantera levande degar. Men kul ska det bli!

Hann också med lite annat matbrödsbak, bland annat de här små godingarna. Recept kommer inom kort...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:56

        Det här var ett perfekt recept för mig. Det går snabbt att göra, kräver få ingredienser och är så lite omständigt som det går. Blev dock lite besviken på resultatet, tyckte smaken blev lite för söt. Nästa gång ska jag prova med hälften av ...

Av enkakaiugnen - Tisdag 16 juli 16:40

Åh denna kärlek till mackor. Kan verkligen förstå Lasse Kronér som skrev boken 80 väldigt goda mackor och David Sundin med kamrat som gjorde en podd om samma bok. Då fokuserade dom visserligen på påläggen tror jag, här är det mer fokus på själva b...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 21:14

Först av allt, ursäkta dålig bildkvalitet. Hann inte riktigt med fotandet innan familj och släkt skulle äta upp den. Här är en klassisk rabarberpaj, bara det att rabarberna tog slut så jag fick röra ner lite jordgubbar också. Men det gjorde det ...

Av enkakaiugnen - Söndag 7 juli 20:57

        Våren har inneburit en viss radioskugga, men nu så! Den här sommaren visar sig vara en baksommar. När regnet strilar ner och man mer än någonsin längtar efter en charterresa till vilket varmt land om helst, så får man nöja sig med värmen...

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se