Direktlänk till inlägg 14 juni 2014

Surdegsbak på g...

Av enkakaiugnen - 14 juni 2014 20:45

      

Nu är det alldeles för tomt i frysen, på alla sätt. Har varken mjukt bröd, bullar eller småkakor men desto större anledning att baka! Trots att jag bakat ganska länge nu så har jag inte riktigt kommit vidare i just brödbakandet. Jag älskar verkligen nybakat bröd! Smör, ost och kaffe på det så är man ju lycklig för resten av dagen sedan. Lukten, smaken och konsistensen brukar göra det svårt att sluta äta. Så jag bakar gärna matbröd, men har faktiskt aldrig provat att baka surdeg men nu när det blir sommar och allt så tänker jag att det ska få bli nästa projekt! Jag kollade runt lite efter hur man ska sätta igång, det ska ju liksom bli rätt från början. Hittade en sida som heter surdeg.com och där fanns både olika recept med surdeg och lite tips om hur man börjar. Jag gillar när man får lite information om brödet/bakverket innan man testar så man vet ungefär vad det blir av det hela och så var det på denna sida. Ett litet omdöme om varje bröd, det gillas. Vågade till och med sätta en deg ikväll, så jag får baka ut den imorn. Utmaningen blir att försöka få den att leva vidare med tanke på hur jag dödar mina växter. Är lite tveksam till min egen förmåga att hantera levande degar. Men kul ska det bli!

Hann också med lite annat matbrödsbak, bland annat de här små godingarna. Recept kommer inom kort...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
<<< Juni 2014 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards