Direktlänk till inlägg 23 juni 2014
Det blev en tårta ändå, trots att tiden knappt fanns. Det var ett väldigt hetsande med hemresa, ompackning, handling och piffande av både sig själv och tårta. Men vi hann, nästan i alla fall. Och det blev en riktigt rolig midsommar! God mat, 5-kamp, snapsvisor och glatt folk. Och tårta! Det var nog den tårta jag gjort snabbast hittills, en perfekt stresstårta. God också, gillar choklad och passionsfrukt ihop. Sen mår ju tårtan alltid bäst om den får stå och gosa till sig en stund. Så den var faktiskt som godast vid 01-tiden på natten visade det sig.
Chokladtårta med passionskräm och jordgubbar
1 chokladtårtbotten (köpt eller hemgjord - här finns ett recept på hemgjord)
1 dl passionsfruktscurd
1 dl + 3 dl vispad grädde
1 liter jordgubbar - sköljda och ansade.
Gör så här:
1. Skär tårtbottnen i tre lager om den inte är skuren redan.
2. Blanda passionsfruktscurden med 1 dl vispad grädde till en slät kräm.
3. Ta ca. 15 jordgubbar och mixa med en stavmixer till ett mos. Man kan skära i småbitar och mosa också.
4. Lägg första bottnen på ett fat.
5. Bred ut passionskrämen på första bottnen. Lägg på nästa lager och fördela jordgubbsmoset över det.
6. Lägg på locket och klicka/bred ut grädden på det. Grädden ska inte täcka sidorna, utan bara vara på toppen.
7. Skär jordgubbarna i kvartar eller halvor och lägg dem i en hög i mitten av tårtan, eller i ett mönster om du vill.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|