Direktlänk till inlägg 11 november 2011

Klassiska kanelbullar!

Av enkakaiugnen - 11 november 2011 20:46

  
  

Jag blev så himla sugen på kanelbullar förra veckan. Speciellt på helt vanliga kanelbullar utan en massa vaniljkräm, eller mandelmassa eller nyttigheter som substitutfyllning. Så därför fick det bli precis såna. Målet var att de skulle smaka som IKEAs kanelbullar som (köpemässigt) är de godaste man kan hitta. Så jag hade i mängder av socker och kanel i fyllningen, och det var ju ett väldigt bra drag. Bulldegen var Leilas, och jag gillar den även om den kanske smakar lite väl mycket smör. Men nu fick jag ju det att låta dåligt...


Kanelbullar ca. 24 st

½-1 msk mald kardemumma

3 dl mjölk

50 g färsk jäst     

1 ½ dl strösocker

½ tsk salt

150 g mjukt smör

1 ekologiskt ägg

11-12 dl vetemjöl special


200 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk malen kanel


Gör så här:

1. Blanda kardemumma i mjölken och värm till fingervarmt (37 grader).

2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken.

3. Häll därefter i resten av mjölken, salt, socker, smör och ägg.

4. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.

5. Låt jäsa under bakduk, ca. 45 minuter.

6. Rör under tiden ihop smör, socker och kanel till en jämn smet.

7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar.

8. Knåda lite och kavla sedan ut till en rektangel. Bred hälften av smörsmeten över rektangeln.

9. Vik in långsidan och rulla ihop som en rulltårta. Skär i ca. 1-2 cm breda skivor.

10. Lägg varje bit i en bullform (gärna i en muffinsplåt) och låt jäsa under bakduk, ytterligare ca. 45 min.

Sätt ugnen på 200 grader.

11. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

12. Grädda i ca. 10 min långt ner i ugnen.

Åt lite småvarma med ett glas mjölk! Himlen runt hörnet...

 

  

 

 
ANNONS
 
Kusin Sandra

Kusin Sandra

20 november 2011 20:13

å dom här ser super goa ut:-)

Nu kan jag snart inte vänta längre till julbaket :-)

http://www.minatavlor.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

20 november 2011 20:38

Tack! Inte jag heller ;)

 
Ingen bild

Monica

20 maj 2014 14:30

Hej!
Jag studerar Svenska och jag måste översätta en text. Jag vill gärna översätta din recept, men jag har en fråg: vad betyder "köpemässigt"?
Tack så mycket!
Monica

enkakaiugnen

20 maj 2014 18:54

Hej! Vad roligt att du vill översätta ett av mina recept! I det här fallet betyder köpemässigt att av de kanelbullar man kan köpa så tycker jag att IKEAs bullar är de godaste. Alltså att köpemässigt, om man köper bullar, så är IKEAs bullar godast. Men sen finns det ju godare bullar om man bakar själv också. Jag vet inte om det blev tydligare nu eller om jag gjorde det svårare? Hoppas det blev lite klarare i alla fall. Mvh / Lotta

 
Ingen bild

Monica

20 maj 2014 19:44

Tack så mycket! Jag förstår nu. Jag ska försöka att baka kanelbullar :) Mvh, Monica

enkakaiugnen

20 maj 2014 19:52

Vad kul! Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 5 jan 15:18

        I år firade vi in det nya året i Stöde. Det blev en riktigt bra nyårsafton med en massa god mat, trevligt folk och spel. Det är inte lika vildsint nu som förr och det är kanske lika bra. Vi gjorde efterättstårtan och jag testade ett helt n...

Av enkakaiugnen - Fredag 4 jan 15:45

  Om det är något jag längtar efter i början av julen och i adventstider så är det saffran. Saffran i lussebullar och småkakor, saffransglass med chokladsås och saffransbiscotti. I år bjöd mamma på saffranspannacotta i mellandagarna. Den var toppa...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 16:00

Underbara vinter! Ibland i alla fall. När det är sådär vitt och vackert och fem minusgrader. När man får sitta på en is i solen och dricka varm choklad med lite annat i och, om man har riktig tur, vara omgiven av sina vänner. Då är det fint. J...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 15:15

  Här är en av mina nya favoriter. Hittade detta recept i somras och har säkert bakat dem 15 gånger sedan dess. De blir riktigt goda och väldigt lika vanligt bröd med mjöl, det är därför jag gillar dem. De får också en hård skorpa och jag brukar k...

Av enkakaiugnen - 16 december 2018 14:57

        Det var en evighet sedan jag bloggade nu! Men nu är det ju jul och det bara älskar jag. Allt ifrån alla ljus i både levande och mindre levande form, till ljusslingor, pynt, granris och såklart, alla godsaker. Jag äter ganska sällan det jag...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se