Direktlänk till inlägg 23 september 2012

Päronmarmelad!

Av enkakaiugnen - 23 september 2012 01:21

    

Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu. I lördags hade jag både tid, energi och päron. Jag älskar päronmarmelad och päron överlag faktiskt. Både som smak, t.ex i läsk och saft men även bara rakt upp och ner som dom är. Det kommer ur senaste numret av tidningen "Baka". Även om det var lite trixigt och ganska många moment så var det värt det när det var klart. Så den är absolut värd att prova! Vill man ha lite scones till kan man prova dom här:  nyttigare scones eller vanliga scones.

 


Päronmarmelad: 3 små burkar

Ca 500 g päron i bitar (päronbitarna ska väga 500 g)

1 citron, saft och skal

1 kanelstång

400 g syltsocker (4 dl)


Gör så här:

1. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar.

2. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med citronskalet, citronsaften och kanelstången och låt det sjuda under lock i ca. 20 minuter.

3. Tillsätt syltsockret och rör så det smälter.

4. Koka upp igen och låt marmeladen koka kraftigt utan lock i 10 minuter.

5. Ta bort ev. skum från marmeladen när den kokat klart och låt den sen vila i kastrullen i ca. 15 minuter.

6. Häll upp marmelade på torra, rena burkar. Låt svalna något och sätt sedan på locket och vänd burkarna upp och ner. Då bildas ett vakuum som gör att marmeladen håller längre.

Lycka till!

Den är perfekt att använda på syltkakor, som dom här päronsnittarna.

 



 
ANNONS
 
Anders

Anders

25 september 2012 22:44

Helt plötsligt blev jag sugen på Päronmarmelad :) Blir nog tvungen att testa att styra upp en egen marmelad.

http://www.hotellsandviken.com

enkakaiugnen

27 september 2012 22:41

Ja gör det! Du kommer inte bli besviken, vågar jag faktiskt påstå :) Trevlig helg!

 
Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

27 september 2012 09:31

Hej. Vilken fin blogg du har med många smaskiga bakverk. Kikar in här lite då och då. Ha en bra dag!

http://www.jagomittliv.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 september 2012 22:40

Tack! Det var fina ord :) Kul att du tittar in ibland, fortsätt gärna med det! Trevlig helg!

 
Tina

Tina

18 oktober 2012 14:40

Herregud så gott det lät, det måste jag bara prova nån gång. Jättefin blogg må jag säga. Mycket som inspirerar.
Önskar en fortsatt trevlig vecka!

http://dalkullanstartor.blogg.se

enkakaiugnen

18 oktober 2012 18:05

Tack! Ja, prova den, det är värt besväret! :) Trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Måndag 28 maj 21:40

                Nu börjar äntligen tomten att växa till sig lite här och några tappra träd och buskar har börjat ge oss lite godsaker. Underbart med alla sommarsmaker nu! Hade lite ont om tid ena kvällen men ville ändå baka något med de här först...

Av enkakaiugnen - Fredag 11 maj 12:18

  Har inte bloggat på en evighet känns det som. Knappt bakat heller, ekorrhjulet snurrar liksom lite för fort nu. Det roliga är däremot att jag numer har bra baksällskap i form av en glad tvååring som ska hjälpa till. Här om kvällen blev det hallo...

Av enkakaiugnen - Söndag 14 jan 18:45

                  Äntligen ett glutenfritt bröd utan mjölmix med god smak som håller ihop bra. Havremjöl är en ny favorit! Jag testar ju titt som tätt glutenfria recept, mest för att jag mår bäst av att inte äta mjöl för ofta. Eftersom jag ändå ä...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 14:01

         Jag älskar mazariner, det är sen gammalt. Har provat att baka i formar med allt ståhej det för med sig och håller mig därför numer till den här typen av kaka. Lika gott men mycket enklare. Denna gång blev det citronglasyr till och det är n...

Av enkakaiugnen - 29 december 2017 13:45

    Nu är ju julen nästan slut, så det är lite försent för det här receptet men jag måste bara ha kvar det inför nästa år! De här är de godaste lussebullarna jag gjort, de blev så saftiga och det är lite rom i dem också. Det här att baka med rom ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se