Direktlänk till inlägg 23 september 2012

Päronmarmelad!

Av enkakaiugnen - 23 september 2012 01:21

    

Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu. I lördags hade jag både tid, energi och päron. Jag älskar päronmarmelad och päron överlag faktiskt. Både som smak, t.ex i läsk och saft men även bara rakt upp och ner som dom är. Det kommer ur senaste numret av tidningen "Baka". Även om det var lite trixigt och ganska många moment så var det värt det när det var klart. Så den är absolut värd att prova! Vill man ha lite scones till kan man prova dom här:  nyttigare scones eller vanliga scones.

 


Päronmarmelad: 3 små burkar

Ca 500 g päron i bitar (päronbitarna ska väga 500 g)

1 citron, saft och skal

1 kanelstång

400 g syltsocker (4 dl)


Gör så här:

1. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar.

2. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med citronskalet, citronsaften och kanelstången och låt det sjuda under lock i ca. 20 minuter.

3. Tillsätt syltsockret och rör så det smälter.

4. Koka upp igen och låt marmeladen koka kraftigt utan lock i 10 minuter.

5. Ta bort ev. skum från marmeladen när den kokat klart och låt den sen vila i kastrullen i ca. 15 minuter.

6. Häll upp marmelade på torra, rena burkar. Låt svalna något och sätt sedan på locket och vänd burkarna upp och ner. Då bildas ett vakuum som gör att marmeladen håller längre.

Lycka till!

Den är perfekt att använda på syltkakor, som dom här päronsnittarna.

 



 
ANNONS
 
Anders

Anders

25 september 2012 22:44

Helt plötsligt blev jag sugen på Päronmarmelad :) Blir nog tvungen att testa att styra upp en egen marmelad.

http://www.hotellsandviken.com

enkakaiugnen

27 september 2012 22:41

Ja gör det! Du kommer inte bli besviken, vågar jag faktiskt påstå :) Trevlig helg!

 
Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

Petra - Jag & mitt liv, med barn, LCHF och träning

27 september 2012 09:31

Hej. Vilken fin blogg du har med många smaskiga bakverk. Kikar in här lite då och då. Ha en bra dag!

http://www.jagomittliv.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

27 september 2012 22:40

Tack! Det var fina ord :) Kul att du tittar in ibland, fortsätt gärna med det! Trevlig helg!

 
Tina

Tina

18 oktober 2012 14:40

Herregud så gott det lät, det måste jag bara prova nån gång. Jättefin blogg må jag säga. Mycket som inspirerar.
Önskar en fortsatt trevlig vecka!

http://dalkullanstartor.blogg.se

enkakaiugnen

18 oktober 2012 18:05

Tack! Ja, prova den, det är värt besväret! :) Trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se