Direktlänk till inlägg 11 juni 2014
Här är en klassiker. En räddare i nöden, som går fort och är busenkel att göra. En sockerkaka som man kan slänga ner valfria bär i. Denna gång blev det blåbär. Receptet är Leilas, förutom blåbären då.
Sockerkaka 1 st
3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk (jag tog hälften mjölk, hälften grädde)
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lite salt
1 näve blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt noggrannt.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
4. Blanda ner mjölken i smöret och häll blandningen i äggsockret.
5. Vänd försiktigt ner mjölet i äggsmeten (vispa inte!!)
6. Blanda ner blåbären.
6. Häll smeten i en smörad och bröad form. Häll pärlsocker på kakan.
7. Grädda i ca. 25-30 minuter, känn med en sticka så den inte är kladdig.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|