Direktlänk till inlägg 6 augusti 2014

Urkult och krusbärssylt!

Av enkakaiugnen - 6 augusti 2014 18:00

   

Vilken helg det blev! Har varit på Urkult för första gången och bott i världens finaste lilla husvagn, testat en massa ny, god mat, hört en hel del fiolmusik och bara myst under finbelysningen på parken där hela den glada tillställningen var. Gillade verkligen stämningen där och tåget vi åkte till och från festplatsen, man måste bara älska såna tåg! Och dom som man fick åka tåget med! Den fantastiska helgen gav dock inga kakor, även om den gav en hel del annat i matväg. Testade en supergod vegetarisk pizza tillagad i ett ufo, en tunnbrödrulle med linspastej och kålsallad (nja) och en så sjukt god kantarelltoast. Den var så god att jag alldeles strax ska ut och jaga fler kantareller här runt knuten, för jag tänker ägna hösten åt att efterlikna den här kantarellsmörgåsen så bra jag bara kan.

Kantarellbristen är dock ett faktum så säkrast är att hålla sig till bär på buskar i år. Krusbär till exempel. Hittade ett roligt recept med kanel även om det kanske inte smakade så väldans mycket kanel. God blev den ändå, men smaka av, för jag fick sockra mer än det stod. Beror väl kanske på hur sockerchockad man är.


Krusbärssylt med kanel Ca. 1 liter

2 liter krusbär

2 kanelstänger

1 dl vatten

600 g syltsocker (ev. mer efter smak)


Gör så här:

1. Rensa krusbären och lägg dem i en kastrull med vattnet och kanelstängerna.

2. Hetta långsamt upp och låt det sedan koka på svag värme i 15 minuter. Skaka grytan ibland.

3. Rör ner sockret och höj värmen. Koka sylten kraftigt i 2-3 minuter.

4. Ta grytan från värmen och ta bort skummet som blir på ytan med en sked.

5. Låt sylten vila en stund och häll sedan upp på rengjorda burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner.

Låt svalna och förvara sedan burkarna i kylen.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards