Direktlänk till inlägg 27 november 2011
Äntligen kom snön! Och lite julkänslor börjar smyga sig på i alla fall. Det här är en av mina favoritjulkakor! Det är Leilas chocolate chip cookies med kanel. Jättegoda är de och enkla att lyckas med. Perfekt att ge bort också! Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa!
Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st
200 g mjukt smör
0,5 tsk salt
2, 5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
100 g mörk choklad
Gör så här:
1. Vispa smör, socker, salt, kanel och vaniljsocker krämigt.
2. Vispa ner ägget.
3. Blanda bikarbonat och vetemjöl och sikta ner i smörblandningen. Blanda till en slät deg (använd gärna händerna).
4. Grovhacka chokladen och blanda ner i degen.
5. Forma degen till två rullar, ca. 2-3 cm i diameter. Plasta rullarna och låt den vila i kylen i ca. 1 timme.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma bollar av degen och lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper (ca 18 bollar/plåt).
8. Grädda i ca. 12-15 minuter mitt i ugnen.
Färdigt!
Ät med mjölk, kaffe eller kanske allra helst med glögg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | |||||||
|