Direktlänk till inlägg 20 oktober 2012

Lemon Curd!

Av enkakaiugnen - 20 oktober 2012 22:59

 

Lemon Curd är ju hur gott som helst! Särskilt om man älskar citron. Man kan ha den till lite av varje, till exempel i paj, som marmelad eller med kesella i en efterrätt. Det här är Leilas recept och den blev verkligen god!



Lemon Curd Ca.3-4 dl

3 citroner, tvättade och torkade

1 ½ dl strösocker

50 g smör

2 msk maizenamjöl

2 ekologiska ägg

2 ekologiska äggulor


Gör så här:


1. Blanda rivet skal från 3 citroner med saften från 2 citron, socker och smör. Låt det koka upp.

2. Sila vätskan.

3. Blanda maizenamjölet med saften från den tredje citronen och rör ner det i den varma vätskan.

4. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan.

5. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar.

6. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt den svalna.

Klart!


 
 
Katarina

Katarina

21 oktober 2012 05:17

Gott och hemgjord är alltid godast. Jag tycker om att ha lemon curd till scones!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

21 oktober 2012 21:53

Ja, du har helt rätt! Jag gillar också scones, åt en massa förut när jag pluggade men har aldrig haft hemgjord lemon curd till dem förut, får kanske testa det!

 
Sanna

Sanna

22 oktober 2012 16:15

Vad gott med hemmagjord lemoncurd. Mums!

http://engnuttasocker.blogg.se

enkakaiugnen

22 oktober 2012 22:13

Håller med! :)

 
KarinW

KarinW

22 oktober 2012 19:13

Hjälp vad gott med syrlig lemon curd! Jag har bara gjort det några gånger och haft i tårta tillsammans med jordgubbar men till scones har jag inte testat.
Ha det fint i höstrusket!

http://chiliconkarin.blogg.se

enkakaiugnen

22 oktober 2012 22:15

Låter väldigt gott att ha i tårta, särskilt med jordgubbar! Somrigt! Kan man ju behöva just nu. Ha det fint du med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Lördag 13 april 08:39

  Sällan har våren varit så efterlängtad. Vi har haft snö i ett halvår nu, sedan 20 oktober. Efter en evighetsvinter tar vi nu alla chanser att skotta gångar i den 1 meter djupa snön som fortfarande brer ut sig på gräsmattan. Så nu kan vi röra oss ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:46

    Ville testa en ny julkaka i år och det blev denna, en klassiker. Den är riktigt god, nästan lite som smågodis som man går och nallar av. Ganska tydlig ingefärssmak och de är väldigt lika cederpepparkakor som vi åt ofta när jag var liten ...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:40

  Det här är ett eget recept, kombinerat efter tre olika recept och det jag hade hemma. Vill helst inte använda glutenfri mjölmix när jag bakar, gillar hellre att använda bovetemjöl och havremjöl. Den är snabbakad eftersom den inte jäser, så väldi...

Av enkakaiugnen - 5 december 2021 08:21

  Ett tjockt täcke av snö som bäddar in träden och skogen runt knuten, ganska underbart faktiskt. Finns ju få saker som ger sån julkänsla som just snön och allt den för med sig. Doften av glögg är inte så tokig den heller, för julkänslans skull. ...

Av enkakaiugnen - 1 augusti 2021 10:03

  Vaniljbullar ca 30 st150 g smör1 dl strösocker1/2 tsk salt1 ägg50 g jäst   5 dl mjölk2 tsk kardemumma13-15 dl vetemjöl   Fyllning: 1-2 dl vaniljkräm, hemgjord eller marsankräm  Ca 50 g mjukt smör   Gör så här: 1. Smält smöret och ...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards