Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011
Jag blev så muffinssugen i veckan. Dessutom hade jag sett ett recept från Leila på hallonmuffins med kokostopping, som jag tror kommer från hennes nya bok. Nu hade jag varken hallon eller muffins hemma, så det fick bli blåbärsmuffins med pajsmul istället. Det gjorde ingenting, jag gillar egentligen blåbär och paj mer än kokos och hallon. Hett bak- och fikatips inför helgen! Testa! De blev toppen. Smakar som en blandning av paj och kaka, och mycket blåbär.
Blåbärsmuffins med pajsmul 12-14 st (muffinsplåtstorlek)
2 ¾ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
½ dl vispgrädde
1-2 msk blåbärssylt
Några droppar citron(från ca 1/4 citron)
4 dl frysta blåbär
2 msk vetemjöl
Pajsmul:
75 g kallt smör
½ dl råsocker
1 ½ dl vetemjöl
¾ dl havregryn
¾ dl mandelspån
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret. Häll i äggsmeten.
4. Tillsätt vispgrädde och blåbärssylt i äggsmeten.
5. Blanda sist ner mjölet.
6. Nyp ihop smöret med de andra ingredienserna till pajsmulet.
7. Blanda blåbär och 2 msk vetemjöl.
8. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Fördela lite smet i varje form. Täck med blåbär.
9. Fördela resterande smet i formarna. Lägg på ett lager blåbär till och lägg sist ut lite pajsmul på varje muffins (de blir ganska överfulla).
10. Grädda i ca. 35 minuter, mitt i ugnen.
Klart! Servera ev. tillsammans med glass eller grädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 |
|||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|