Direktlänk till inlägg 3 november 2011
Egentligen är de ju inte nyttiga, men kanske lite nyttigare i alla fall. Det var hur som helst målet med dem när jag hittade dem på Söta saker. Att ha något i frysen när sockersuget kickar in med full kraft sådär vid 15-tiden, som inte är alldeles fullmatade med fett och socker. Så det blev de här godingarna som består av ägg, hasselnötter, rårörssocker och potatismjöl. Dessutom gjorde jag en sats blåbärsbollar som är bland de godaste nyttokakor jag vet om känner för något annat än hasselnötter. Här är hur som helst receptet på hasslnötskakorna.
100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Hasselnötter och choklad till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Mal nötterna i en mandelkvarn. Blanda i potatismjöl.
2. Vispa upp ägget lite och rör ner sockret så det "smälter" lite.
3. Blanda allt och klicka ut smeten på bakplåtspapper.
4. Sätt en hasselnöt i varje klick och grädda i ca. 8 minuter.
5. Smält ev. choklad och garnera kakorna.
Provät! Och lägg i frysen och vänta till klockan blir tre en vanlig tisdagseftermiddag. Då när man kommer på att de finns och blir lycklig i själen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 |
29 |
30 | |||||||
|