Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Blåbärssnitt!

Av enkakaiugnen - 24 oktober 2012 14:00

   

Eftersom päronsnittarna med pistagenötter blev riktigt bra för några veckor sedan så ville jag göra samma deg igen men med blåbär. En lärdom av det är att om man ställer in en kakdeg/smte i kylen en lite stund för att den ska få stagda eller vad man nu vill att den ska få, så måste man PLASTA den. Särskilt om det står en matlåda utan lock, fylld med kyckliggryta i kylen. Annars kommer kakorna att smaka kyckling och det är inte gott. Så nu hoppas jag att frysen dödar kycklingsmaken. En annan sak som man inte heller ska göra när man bakar är att ignorera när äggklockan ringer och tänka att "jag väntar lite till" för det blir nästan jämt väldigt mycket till, för nästa gång man blir påmind är det för att det luktar konstigt och då är det för sent. Den här gången kom jag ändå på det innan det började lukta. Men kycklingsmaken finns kvar. Men lyckas man bara hålla den borta så är dom här kakorna super!

Här är receptet.

 

Blåbärssnitt ca. 20 st  

125 g smör

3/4 dl strösocker

1 ägg

3 dl mjöl

1/2 tsk bikarbonat

1 dl blåbärssylt

florsocker + ca. ½ tsk citronsaft el. vatten (till glasyren)

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka ihop smör och socker på en skärbräda (eller i matberedare med kniv).

3. Lägg hacket i en bunke och rör ihop till en slät smet.

4. Rör ner ägget i smeten och blanda väl.

5. Blanda ihop mjöl och bikarbonat bra och rör sedan ner det i äggsmeten. Rör och knåda ihop till en smidig deg.

6. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar.

7. Lägg rullarna på bakplåtspapper och tycker till dem så de blir platta och ca. ½ dm breda längder.

8. Gör en skåra i mitten av varje längd och lägg marmeladen däri.

9. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Låt dem svalna något och skär sedan längderna på snedden med ca. 2 centimeters mellanrum så det blir sneda bitar.

10. Rör ihop florsocker och vätskan och ringla över de avsvalnade kakorna.

Klart!

 

 
ANNONS
 
Katarina

Katarina

24 oktober 2012 14:16

Vilken fin färg blåbärssylten ger till snitten!

http://hovkonditorn.blogspot.com

enkakaiugnen

25 oktober 2012 21:44

Tack! Det hade jag inte tänkt på, men den där blålila färgen är ju faktiskt väldigt fin! Trevlig helg!

 
Malin

Malin

25 oktober 2012 12:43

Underbar blogg! Bakar du privat eller har du något bageri?

http://maulinee.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

25 oktober 2012 21:49

Hej! Tack för dom fina orden! Jag är mest en glad amatör när det gäller bakning och jag bakar allting här hemma. Tyvärr får det inte alltid plats så då lämnar jag bort det till höger och vänster, till de som vill ha. Trevlig helg!

 
Mixi

Mixi

25 oktober 2012 16:48

Gud va mys! Äntligen en blogg jag finner värd att läsa =) Har du gjort några kolasnittar? Kram

http://mixi.bloggplatsen.se

enkakaiugnen

25 oktober 2012 21:52

Hej! Vad roligt att du tycker den är läsvärd! Det gör mig glad. Jag har två recept på kolasnittar på bloggen, dels min mormors som finns här: http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se/2012/05/08/7883416-mormors-sirapskakor-kolasnitt/
och ett recept från Leila som finns här:
http://enkakaiugnen.bloggplatsen.se/2012/06/24/8140331-leilas-kolasnittar/
Hör gärna av dig om du gör dem så jag får veta vad du tyckte. Trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 19:18

        Igår blev jag medbjuden på middag med en kompis. Riktigt trevligt och gott, fick testa vietnamesiska vårrullar för första gången. Alltid roligt när mat och middagar kräver lite arbete innan man kan äta. Till efterrätt fick vi fruktsallad o...

Av enkakaiugnen - Söndag 29 juli 16:00

    Frallor? Nja... formen blev lite..platt. Tur man bryr sig mer om insidan då. Jahapp. Har ju längre levt på dessa havrefrallor nu som är glutenfria och bara så goda, särskilt att rosta! Det enda dåliga med dem är att det är jäst i så det tar...

Av enkakaiugnen - Lördag 28 juli 19:45

      Sommarens klart enklaste efterrätt, efter glasspinne såklart. Gott och fräscht, men ändå tillagat. Hittade receptet på Underbaraclara och höftade hej vilt efter det. Servera med grädde, färskostkräm eller vaniljglass och krossade drömmar. Him...

Av enkakaiugnen - Söndag 15 juli 17:03

           I går testade vi denna kräm som efterrätt tillsammans med en somrig fruktsallad med jordgubbar, kiwi och mango. Tanken var att varva det i glas och ha lite smuldeg över. Men då kom jag på att världens bästa mormor har en hel del rullrån...

Av enkakaiugnen - Onsdag 4 juli 22:00

Det har året har varit lite för baklöst Det hinns helt enkelt inte med att sno ihop en bulldeg också mitt när ekorrhjulet snurrar som allra fortast. Jag har ändå några måsten, vissa bröd och annan mat är helt enkelt för bra för att låta bli. Jag tänk...

Presentation


Hej! Kul att du tittade in! Jag som bakar och skriver heter Lotta och älskar kakor. Både att baka och att äta! Mest av allt gillar jag kakor som går fort att göra men ändå är tokgoda! Hör gärna av dig om du undrar något, till enkakaiugnen@gmail.com.

Kategorier

Sök i bloggen

Bloggbanner afrikas horn 230 170

Länkar

Månadens sötsak

Söta saker

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Fråga mig

32 besvarade frågor

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ En kaka i ugnen med Blogkeen
Följ En kaka i ugnen med Bloglovin'

Tidigare år

RSS

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>
Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se