Direktlänk till inlägg 17 oktober 2014
Att hjortron och choklad skulle funka bra ihop var väl ingen överraskning kanske. Är lite sur över att jag inte kom på att testa det själv innan jag hittade det här receptet. Det är en ganska låg och saftig kaka med lagom hjortronsmak som passar bra ihop med chokladen. Den gick snabbt att göra också, så gillar man hjortron är den värd ett försök! Vi åt den med grädde till, men den är nog alldeles finfin som den är också,
Hjortronkaka med choklad
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, hackat i mindre bitar.
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
3 ägg
2 dl hjortronsylt
Gör så här:
1. Smörj en springform, ca. 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop smör och socker, och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke och vänd sedan ner det i smeten.
4. Rör ner chokladbitar och hjortronsylt och blanda till en jämn smet.
5. Grädda i ca. 30 minuter.
Klart!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|