Direktlänk till inlägg 4 november 2014
Att gröten trendar är ju inte konstigt, bästa frukosten man kan tänka sig. Grahamsgrynsgröten känns som en klassiker och som ett nyttigare alternativ till mannagrynsgröten. De smakar i princip likadant och jag åt min gröt med rivet äpple och kanel, men vilken sylt som helst är ju som gjord för den här gröten. Eller så bara kanel och socker. Här är receptet.
Grahamsgrynsgröt 2 portioner
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vatten
1 krm salt
1 dl grahamsgryn
Gör så här:
Koka upp vatten, mjök och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt det sedan koka på svag värme i ca. 5 minuter tills det är lagom tjockt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
|