Direktlänk till inlägg 16 november 2014
De här chokladskorporna var alldeles för goda för att förvara framme. Perfekta för att fasta med fingrarna i kakburken. Men skorpor ska ju förvaras framme så då får man väl helt enkelt ge bort dem, annars äter man upp dem på en gång. De var supergoda och lite "mjukare" och smörigare än vanliga biscotti tycker jag. Ibland blir biscotti så hårda, de här var mer av typen småkaka om jag ska vara ärlig. Mycket godare! Det var mamma som hade gjort dem här om dan och det var som sagt tur att vi for hem till slut, annars hade hon inte haft några skorpor kvar. Här är receptet, ur tidningen Amelia.
Hasselnöts- och chokladskorpor ca. 70 st
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 kram vaniljpulver
2 krm salt
2 dl hasselnötskärnor
1 dl chokladknappar eller ca. 75 g mörk choklad, hackad i bitar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
1. Rör smör och socker luftigt. Rör ner äggen.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt. Rör ner det i smörblandningen och knåda snabbt ihop till en kladdig deg.
3. Häll i nötter och chokladknappar och knåda in det i degen.
4. Dela degen i 6 bitar och forma dem till längder som är ca. 2 cm tjocka. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite.
5. Grädda i ca. 12-14 minuter, ta ut och låt dem svalna lite.
6. Sänk temperaturen till 50 grader.
7. Skär längderna i ca. 2 cm breda, sneda skivor. Lägg tillbaka skorporna på plåtarna med snittytan uppåt.
8. Torka i ugnen i ca. 1-1 ½ timme. De ska vara torra och kännas lätta, då är de klara.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
|