Direktlänk till inlägg 18 november 2014
Mamma gick bananas härom kvällen och bakade loss - banankaka med choklad lämpligt nog (Erik, den göteborgaren var särskilt till dig ;). Riktigt god blev den, jag gillar banan allt mer i bakverk. Jag har bakat sockerfritt med banan flera gånger. Det är perfekt som sötningsmedel. Den här kakan var däremot inte sockerfri, men desto godare. Här är receptet, ur Allas tror jag.
Banankaka med choklad
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smörj och bröa en form, ca. 22 cm i diameter.
2. Smält smöret och låt svalna. Häll i mjölken.
3. Blanda socker, salt, vaniljsocker i en skål och rör i smörblandningen.
4. Dela äggen och blanda i gulorna. Spara vitorna.
5. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
6. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
7. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem.
8. Häll smeten i formen (uppenbarligen) och grädda i 30-40 minuter.
Kakan ska vara lätt kladdig i mitten när den är klar. Grädde är gott till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
|